Opskrifter

Tante My´s Gulerodskage med smørcreme

29. juli 2015

Denne kage er tæt på at være verdens bedste – i hvert fald i min verden! Svampet og lækker med massere af fy-fy creme på toppen MUMS! 

Jeg blev nærmest lykkelig da jeg fik den serveret hos min Tante og Onkel i det Nordlige Jylland, til en herlig familie fødselsdag, hvor man i min familie aldrig må gå ned på “udstyr” – som i den her sammenhæng altså er mad 😀 Opskriften har jeg fået af min tante Marianne eller My som vi kalder hende, så opskriften er hendes. Men det var noget med at det faktisk var min Onkel, som havde bagt kagen til fødselsdagen, og derfor hed den i noget tid Onkel Fitti´s gulerodskage 😛 (Ja jeg ved ikke hvad der er med Nordjylland og øgenavne!)

Ingredienser 

20 x 30 bageform

Kage:

 • 300 g brun farin
 • 2 dl majsolie
 • 4 æg
 • 275 g hvedemel
 • 1 tsk. vanille sukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk. kanel
 • 400 g revet gulerod

Smørcreme:

 • 200 g philadelphia naturel
 • 120 g blødt smør
 • 250 g flormelis
 • 2 tsk. vanille sukker

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 185 grader
 2. Rør brun farin med olie og pisk herefter et æg i af gangen. Pisk til blandingen bliver lys.
 3. Sigt tørvarene i og til sidst de revne gulerødder.
 4. Put dejen i en 20 x 30 cm bageform, og bag den i ca. 40 min. i midten af ovnen.
 5. I mens kagen bager, kan du lave cremen. Her piskes alle ingredienserne til en fyldig og luftig masse. Lad kagen køle helt af før cremen smøres på.

TIP: Opskriften kan også bruges til at lave små gulerodsmuffins

IMG_5467

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply