Opskrifter

Stenbiderrogn med fynsk rygeostcreme, dildolie og knas

4. april 2015

Stenbideren er med rogn fra januar til april, og gør derfor den Nordiske Kaviar til en herlig forårsspise! Rognen kan fåes hos diverse fiskehandlere. Jeg købte min hos  P. Clausens Fiskehandel og gav 18 kr. pr. 100 g. Den er enkel og mild i smagen, let at sammensætte til en lækker forret eller frokost og så kan den fryses ned og gemmes. Så hvad skal vi med dyrt importeret russisk kaviar, når vi har vores egen i farvandene omkring os? 🙂

4 personer

  • 150 g stenbiderrogn
  • 1 spsk. fynsk rygeost
  • 1 spsk. cremefraiche 9 %
  • 1 bundt dild
  • 2,5 dl smagsneutral olie
  • 0,5 l vand
  • 4 radiser
  • 1/2 agurk
  • 1 skive rugbrød
  • Salt og peber
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skær rugbrødet i små tern, vend dem i 0,5 dl olie, fordel på en bageplade med bagepapir og bag dem i midten af ovnen i ca. 15 min. til de er helt sprøde.
  3. Bland rygeost med cremefraiche, salt og peber og til sidst stenbiderrogn.
  4. Kog vandet og dyb dildtoppen heri. Blend herefter olie og dild i en minihakker eller med en stavblender. Sigt olien i et viskestykke.
  5. Skær radiserne helt tyndt og agurken i små tern.
  6. Nu er vi klar til anretning. Start med stenbiderrogn, derefter agurk, radiser og rugbrød. Til sidst et par kviste dild, brøndkarse og dildolien

Velbekomme! 

Opskriften her er med inspiration fra fjordrejen.dk , hvor du kan finde 11 andre skønne opskrifter med stenbiderrogn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply