Fri fra gryderne

St. Pauls Apothek

18. april 2016
thumb_IMG_7286_1024

Man har vel lov at være heldig? Og det må man sige jeg var i weekenden, da min søde kæreste inviterede mig ud at spise – hvor var hemmeligt indtil vi ankom, og jeg blev ikke skuffet!

 

Siden jeg besøgte St. Pauls Apothek i Jægergårdsgade første gang har jeg været positivt overrasket over den gode smag og stemning som gemmer sig bag den hvide og ellers ret neutrale facade. Der er ikke en finger at sætte på servicen og personalet her er altid meget imødekommende og tager sig gerne tid til at fortælle om de mange spændende cocktails, som man gerne venter en 10 min. tid ekstra på – gode ting tager tid!

St. Pauls Apothek har siden bygningens oprindelse,  år 1899, været apotek – vi er den sjette generation af apotekere.  Nogen vil nok mene, med god grund, at vi ikke er apotekere, men vi forsøger med både dansk-inspireret mad og mange spændende spiritusser, at lindre og kurere selv de mest sejlivede sygdomme – St. Pauls Apothek

Når vi er ude går vi ofte all in og det gjorde vi selvfølgelig også denne aften, derfor valgte vi ST PAULS MENU som består af 5 retter + tilhørende cocktails. Du kan se mere om deres menuer her.

Første servering bestod af en apeterif af sprød kiks, røget hvis fisk, soja og kørvel med en forfriskende champagne cocktail til bestående af champagne, appelsin og sukkerknald.

thumb_IMG_7262_1024

1. ret var rødtunge i brunet smør – hønseskind – nødder  og spæde urter. Hertil Fresco De Jalisco, som er en cocktail bestående af Calle 23 Reposado Tequila – Aperol – Lime – Ting Grapefruit.

thumb_IMG_7270_1024

2. ret var jomfruhummertatar – asparges  – yoghurt og brøndkarse. Hertil Aphrodisiac med St. Germain elderflower – vodka – Krupnik honey vodka – lemon – cucumber  og cava.

thumb_IMG_7273_1024

thumb_IMG_7274_1024

3. ret var retten “uden for menukortet” og bestod af en slags spinat canoli med fyld af cremet ost og flødereduktion.

thumb_IMG_7283_1024

4. ret, som var hovedretten bestod af oksebavette i soufflé – peber sauce  og forårsgrønt. Hetil en Rare Sour med Beefeater Gin – Lemon – Gomme – æggehvide samt rødvins- og balsamico reduktion.

thumb_IMG_7288_1024

thumb_IMG_7287_1024

5. og sidste ret var desserten, som udfordrede mine smagsløg en del da den bestod af hvis chokolade – selleri og grøn te. Jeg er ikke specielt stor fan af selleri, men må sige at det fungerede rigtig godt i denne dessert, som var frisk og let. Hertil blev der serveret en Apotheker Lemonade med Geranium Gin – Oolong Cordial – danskvand og grape.

thumb_IMG_7289_1024

thumb_IMG_7282_1024

Aftenen blev sluttet af med deres klassiker Espresso Martini 

Skærmbillede 2016-04-18 kl. 16.59.57

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply