Opskrifter

Sød sommerdessert

9. juli 2015

Den danske sommer kommer og går, som den selv lyster. Men de danske jordbær har endelig nået butikkerne og det er nu de skal nydes! Herunder finder du en sød sommerdessert med friske jordbær.

Ingredienser 

6 pers.

  • 300 g friske jordbær

Nøddemarengs

  • 1,5 dl æggehvide
  • 75 g sukker
  • 60 gram hakkede hasselnødder

Råcreme

  • 2 æggeblommer
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 spsk. sukker
  • Lidt vaniljesukker

Topping

  • 50 g hvid chokolade

 

Sådan gør du

Nøddemarengs

  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Hak nødderne. Pisk hviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk til hviderne er seje (ca. 3 min.) Tegn 8 cirkler med en diamater på ca. 7 cm på bagepapiret og fyld dem med ca. 1,5 spsk. pisket æggehvide, og fordel det rundt i cirklen.
  3. Bages i ca. 30 min til de er let gyldne. Lad dem køle helt af på en kold bagerist eller bageplade, inden de forsigtigt løftes af papiret.

 

cirkel              IMG_5703

Råcreme

  1. Pisk æggeblommer sammen med sukker og vanilje til en let æggesnaps.
  2. Pisk fløden og vend forsigtigt æggesnapsen heri.

Topping

  1. Den hvide chokolade kan man hakke og drysse på som den er, eller karamallisere den i ovnen. Dette kan gøres samtidig med at marengsbundene bager i ovnen.
  2. Hak ckoladen i stykker af ca. 2×2 cm og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag dem i ovnen til de er let smeltede. Tag dem ud og smør dem tynde med en kniv. bag chokoladen yderligere til den får en gylden farve, og lad også denne køle helt af.

Så er der bare tilbage at skylle og skære jordbærrene og anrette desserten med nøddemarengs nederst, derefter jordbær og råcreme og tilsidst den hvide chokolade. Pynt evt. med citronmelisse, mynte eller skovsyre.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply