Kogebøger Opskrifter

Skagen Retter – Hans Henrik Tholstrup

15. april 2015

Det skal ikke være nogen hemmelighed at denne bog fanger min interesse fordi jeg selv er født og opvokset i Skagen, og stadig år efter år glæder mig til at tilbringe en del af min sommer på toppen af Danmark. Bogen gemmer på opskrifter, som er indsamlet hos indfødte skawboere, tilflyttere og sommergæster, som fortæller en lille historie om deres tilknytning til Skagen og videregiver deres madopskrifter, der ofte er inspireret af de omkringliggende have Skagerrak og  Kattegat samt en nordiske natur. Hans Henrik Tholstrup er en dygtig fotograf, og har formået at skabe en hyggelig bog med utrolig skønne billeder og lette retter, der kan nydes på de lune sommeraftener.

hummer

Her kan du se flere af Hans Henriks Tholstrup´s billeder og udgivelser: www.hanshenriktholstrup.dk 

Her får i en frisk og grøn opskrift fra en af bogens skawboer

IMG_5145

Hummersalat

4-6 pers.

Ingredienser:

  • 6 spsk. hvidvins- eller estragon eddike
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. tørsennep
  • 1/2 tsk. friskmalet hvid peber
  • 1 spsk. hakket kørvel
  • 5 spsk. hakket dild
  • 1 spsk. olie
  • 1 avocado
  • 1/2 honningmelon
  • 1/2 iceberg salat
  • 300 g pillede jomfruhummerhaler (kogte)

Sådan gør du:

  1. Pisk salt, peber og tørsennep i eddiken.
  2. Tilsæt hakket kørvel og dild. Olien røres i.
  3. Avocado og melon skæres i strimler. Salatn skylle sog skæres også.
  4. I en stor skål blandes salaten med avocado, melon og hummerhaler.
  5. Dressingen hældes over, og salaten vendes forsigtigt

Velbekomme! 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply