Opskrifter

Salat med fennikel og rød grape

25. februar 2015

Jeg blev første gang inspireret til denne salat, da jeg så den i et af de utallige madprogrammer som kører i TV, og jeg må desværre indrømme jeg ikke kan huske hvilket! Jeg har altid syntes at fennikel havde en spændende smag og så flot ud, men jeg har ikke helt kunne indsætte den i en ret. Men heldigvis er det nu lykkedes og jeg håber I tør give den en chance.

grapefenneikel

Ingredienser 

– Salat til 2 pers.

  • 1/2 fennikel
  • 1 rød grape
  • 1 håndfuld vindruer
  • 1 håndfuld feta
  • 1 spsk. flydende honning

 

 

 

 

Sådan gør du Anr. fennikel

  1. Snit fennikellen i tynde strimler og læg dem i en skål.
  2. Skræl og skær den røde grape i mudrette stykker eller både. Når jeg skræller grapen gør jeg det med en skarp kniv, og for at undgå det hvide mellem kødet og den ydre skræl, som er meget bittert, så kommer jeg også til at skære lidt af kødet med. Brug resterne af kødet på skrællerne til at klemme ud over den snittede fennikel, tilsæt honningen og mix godt.
  3. Anret salaten på en stor tallerken eller et fad med fennikellen nederst, derefter grape, vindruer og feta. Slut af med lidt flydende honning og et par kviste fra toppen af fenikellen

Nyd salaten som tilbehør til grillet laks eller kylling  velbekomme!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply