Opskrifter

Rosmarinmarinerede pærer med karamelcreme, vaniljeparfait og marengs

4. april 2015

Ideen til desserten her opstod, da jeg sad og hyggede mig med en kop kaffe og så Go´morgen Danmark, hvor de havde besøg af dessert kokken Nikolaos Strangas, som lavede lavede en: Dessert tallerken med hasselnøddekage og karamelcreme. Desserten indeholder også rosmarin og pærer, og netop dette syntes jeg passede perfekt som påskedessert, da jeg godt kan lide ideen om at rosmarinen, som også var i hovedretten, går igen i desserten. Og så var det også en kombination jeg ikke havde smagt før.

Desserten kan med fordel klargøres dagen forinden.

Rosmarin marineret pærer

Ingredienser 

4 pers.

  • 4 pærer
  • 3 spsk. sukker
  • 1/2 vanilje stang
  • 2 spsk. Licor 43
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  1. Skræl pærerne, men behold stilken så de stadig er hele. Skær et lille stykke af bunden så de kan stå.
  2. Kog dem i vand i ca. 10 min til de er møre.
  3. Kog en lage af sukker, vanilje, rosmarin, vand og Licor 43 i ca. 5 min.
  4. Kom de kogte pærer i en pose eller beholder og hæld lagen udover.
  5. Lad dem trække i min. 2 timer.

Karamelcreme

Ingredienser 

  • 5 dl fløde
  • 50 g brun farin
  • 1/2 vanilje stang
  • 1 blad husblas

Sådan gør du

  1. Læg husblasen i blød i koldt vand imens du laver resten.
  2. Flæk og skrab kornene ud af vanilje stangen. Bland dem med lidt af den bruge farin på skærerbrættet.
  3. Varm fløde, brun farin og vanilje i en tykbundet gryde. Det skal koge ca. 15 min. Husk at rør godt og ofte.
  4. Tag husblasen op af vandet, lad den dryppe af og tilsæt den i den varme karamelcreme. Blend med en stavblender ca. 1 min.
  5. Fyld cremen i en bøtte og dæk med husholdningsfilm. Filmen skal røre cremen og slutte tæt. Køl af i køleskabet.

Vaniljeparfait

Ingredienser

  • 1,5 dl fløde
  • 2 spsk. sukker
  • 1/2 vanilje stang
  • 1 æggeblomme (pasteuriseret)

Sådan gør du

  1. Flæk vanilje stangen, skrab kornene ud og bland dem på skærebrættet med lidt af sukkeret.
  2. Pisk herefter æggeblomme med sukker og vanilje sukkeret til en “æggesnaps”.
  3. Pisk fløden let og vend den i æggesnapsen.
  4. Put vaniljeparfaiten i en beholder og frys den i min. 3 timer.

Marengs

Ingredienser 

  • 2 æggehvider
  • 50 g sukker

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne med sukkeret til du har en helt hvid og sej masse.
  3. Put massen i en sprøgtepose med en stjernetylle eller klip hjørnet af sprøjteposen, så du har et lille hul.
  4. Sprøjt små marengs toppe ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem nederst i ovnen i ca. 12 min til toppen er let sprød.
  5. Lad dem køle helt af inden de løftes af bagepapiret.

Nu har vi alle ingredienserne klar til anretning:

  1. Start med at komme karamelcremen i en sprøjtepose, og lav 2-3 toppe med karamelcreme midt på tallerkenen.
  2. Placer den rosmarinmarinedere pærer oven på kramelcremen.
  3. Lav små “æg” af vaniljeparfaiten og læg dem ved siden af pæren.
  4. Afslut med 3-4 marengstoppe.

God fornøjelse! 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply