Rødgrød med hvid chokoladecreme

21. august 2015
IMG_6250

Ingredienser

4 pers.

Rødgrød

  • 100 g rabarber
  • 150 g hindbær
  • 50 g sukker
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 vaniljestang
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. kartoffelmel oprørt i vand. (ca. 1,5 dl vand)

Hvid chokolade creme

  • 1/2 vaniljestang
  • 70 g hvid chokolade
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

Rødgrød

  1. Skyld hindbær, rens rabarberstilkene og skær dem i tynde skiver. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret på skærebrættet, for lettere at kunne få dem op i gryden.
  2. Bland rabarber, hindbær, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker, vand og citronsaft i en gryde. Bring det i kog og lad det simre under låg i ca. 10. min.
  3. Fjern den tomme vaniljestang og lad grøden køle af inden du tilsætter kartoffelmelet, som er blandet op med vand. Tilsæt blandingen til du opnår den ønskede konsistens. HUSK: når grøden køler helt af stivner den yderligere.
  4. Hæld grøden i 4 glas eller skåle og stil på køl indtil servering.

Hvid chokoladecreme

  1. Hvid chokoladecreme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring fløde, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang langsomt i kog i en tykbundet gryde.
  2. Hak den hvide chokolade, rør den i den varme fløde, til chokoladen er smeltet. Afkøl cremen og sæt den på køl med et låg af husholdnings film, som rører ved cremen for at undgå kondens.

Severing

  1. Pisk den hvide chokoladecreme let og fordel den på grøden. Pynt fx. med hvid chokolade, rød skovsyre og friske hindbær.

IMG_6245

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply