Rabarber kompot med mirabelle

25. august 2015
IMG_6307 (1)

Mirabeller er de her gule eller røde frugter, som i udseende og smag minder meget om en blomme. Jeg husker at vi havde et mirabelle træ tæt på vores hoveddør i mit barndomshjem i Skagen. Jeg syntes det var herligt at kunne forsyne sig med de små lækkerier, men mine forældre havde vist et lidt andet syn på dette træ, som giver mange frugter og derfor også mirabeller her der og alle vegne – også på jorden, hvor de så blev trådt flade og godt snaskede – mums! 😉

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • ca. 20 mirabeller
  • 1/2 vanilje stang
  • saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk. honning
  • 30 g sukker

Sådan gør du

  1. Skyld rabarberne og skær dem i tynde skiver. Skyld mirabellerne og fjern stenen.
  2. Put nu alle ingredienserne i en tykbundet kasserolle og lad det simre i ca. 10 min til rabarberne er møre.
  3. Fjern vaniljestangen og giv det en tur med stavblenderen. Lad det køle af inden det hældes på glas.

TIP: Spis kompotten på din skyr, yoghurt eller ostemad.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply