Bagværk

Pizzadej

9. juli 2017
Skærmbillede 2017-07-09 kl. 13.44.37

Ingredienser 

(Giver ca. 5 små pizzaer. OBS: Lang hævetid)

1/4 liter koldt vand

20 g gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

1 spsk olivenolie

350 g Tipo 00 mel (+ 150 g)

125 g semolina mel

 

Sådan gør du

  1. Hæl det kolde vand i en stor skål (dejen hæver en del) og rør gæren ud. Tilsæt sukkeret.
  2. Tilsæt herefter 150 g Tipo 00 mel og 125 g semolina mel. Dette røres godt ud til der ikke er flere klumper.
  3. Tilsæt nu salt og olie og rør videre.
  4. Herefter tilsættes resten af melet over to omgange.
  5. Nu skal der æltes! Dejen skal æltes godt igennem i minimum 12 min. for at blive aktiveret. Dette gøres bedst med en god portion håndkraft!
  6. Dejen skal æltes til den er glat og smidig. Herefter dækkes den til og sættes på køl – gerne natten over eller som minimum et par timer.
  7. Tag dejen ud og del den i boller af ca. 160 g. Ælt hver bolle ved at folde ind mod mod midten så overfladen bliver pæn og glat.
  8. Nu skal bollerne hæve på køl i ca. en time. Herefter tages de ud så de ca. har stuetemperatur.
  9. Nu er de klar til at blive rullet ud, og toppet med dit ynglingsfyld.

Imens du venter på at dejen hæver kan du lave din egen tomatsauce

1 Comment

  • Reply Pizza – Homemade – 9. juli 2017 at 12:24 pm

    […] er min opskrift på pizzadej og […]

  • Leave a Reply