Fri fra gryderne

Pakhuset

24. juli 2015
IMG_5993

Skagen

Et gammelt ordsprog lyder: Ude godt men hjemme bedst! Og den holder næsten altid stik for mig. Jeg er født og opvokset i Skagen, og elsker at nyde sommeren i den gamle fiskerby med familien og gode venner. Trods et heftigt blæsevejr, eller let brise som de indfødte ville kalde det, skinnede solen heldigvis og gav os muligheden for at nyde skønne sommerretter med frisk fanget fisk på terrassen hos Pakhuset.

Havnecaféen er stedet, hvor man kan mærke havnens puls.
Når vejret er til det, har vi både servering inde i caféen og ude på terrassen.
Køkkenet frister med lette fiskeretter til frokost samt fiskehovedretter om aftenen.
Vi serverer velskænket fadøl, vin og varme drikke i de maritime omgivelser.

Der er levende musik og dans i sommernatten for det voksne publikum

Med den rette stemning fra den krakteristiske gamle bygning med den helt rigtige Skagens gule farve, malet på de rette steder, en hyggelig summen af menneskerne omkring en, der nyder vejret og hinanden, udsigten over havnebassinerne og med kig til de gamle fiskerhuse er kæresten og jeg klar til at indtage dagens frokost i godt selskab på toppen af Danmark.

Mændende vælger en klassisk fisketallerken med rødspættefilet, røget laks, fiskefrikadelle, fisketarrin og vesterhavsost – mens damerne vælger et stjerneskud med massere af rejer!

fisketallerken

 

Stjerneskud– Stjerneskud som det skal være, med både kogt og stegt rødspætte. Dog kunne jeg godt have brugt lidt mere af den gode dressing 🙂

Pakhuset byder både på Havnecafé med servering på terrassen når vejret tillader det, hvor du kan nyde diverse mer simple fiskeanretninger som fiskefrikadeller, blåmuslinger, pil-selv rejer osv.

Og en mere formel fiskerestaurant, som slår dørene op om aftenen og byder på – Ja rigtigt gættet, flere lækkerier fra havet 🙂 Her får anretningen et ekstra touch og menuen er sammensat udfra dagens køb på fiskeauktionen. Dog skal det også nævnes at restauranten også tilbyder kødretter som oksefilet og Black Angus filet.

Skagen Gourmetrejer er friskfangede og kogt på skibet. Muslinger er fra Limfjorden, men kan i perioder være fra Sverige. Krabbekød er fra lokal fangst.
Jomfruhummer er fra lokal fangst (aldrig frosne).
Østers er fra Limfjorden eller ofte fra Bretagne. Brød, kager og tærter der serveres i Pakhuset er tilberedt og bagt i egen bagerafdeling.

Du kan læse mere om Pakhuset her.

pakhuset

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply