Fri fra gryderne

noma

18. august 2016
Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.48.38

Wow, we made it- og fik bord på noma! Inde bag den forholdsvise lille og enkle dør gemmer sig et sandt Narnia for foodlovers og nysgerrige sjæle som mig selv.

Tirsdag d. 17.08.16 kl. 11.46 træder vi ind af døren hos noma. Vi er de første gæster og bliver budt højlydt velkommen af hele restaurantens personale inklusiv René him self – en ret vild oplevelse for en ellers ret ydmyg nordjyde som mig, ja jeg bliver nærmest helt paf. To tjenere tager i mod vores jakker og yderligere to tjenere viser og frem til vores bord og trækker stolen ud. Inden vi får set os om har vi rosé, vand og den første servering foran os. Tjenerne cirkulere rundt i restauranten og er yderst opmærksomme på os, igen virker dette meget overvældende på mig og må indrømme at jeg faktisk bliver lidt stresset af at tjenerne hele tiden cirkulere rundt – husk på vi er stadig de første og eneste i restauranten.

Heldigvis går der ikke så længe før restauranten byder velkommen til de næste gæster og som frokosten skrider frem formår jeg at slappe af, finde mig til rette og få tid til at observere hvordan de utrolig professionelle men samtidig down to earth medarbejdere får det hele til at glide.

Retterne kommer timet og tilrettelagt efter hinanden, men kokkene, som faktisk servere maden, tager sig tid til at præsentere retterne og virker nærværende. Tjenerne sørger for at vandglasset er fyldt, præsenterer vinene og ja så følger de dig faktisk også på toilettet! Altså som i helt derind til man har lukket døren næsten! Når man så har gjort sine ting der og vender retur, trækker de stolen ud for dig igen. Og din stofserviet, som man så pænt har haft liggende på skødet, den er skiftet ud med en ny og ren – wow!

Her kan du se den fulde menu.

1. ret rose

Rabarber og sukker tang

 

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.48.59

En platte: Knækbrød og skovmyrer, syltet vagtel æg, et stort solbær

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.49.20

Radissetærte

brød og smør

Brød af 13 år gammel surdej og smør

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.49.59

Friskost fra imorges med grønne jordbær og strandmælde

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.50.28

Søpindsvin og kål

løg

Hummer med lavendel, syltede løg og hyben rose olie

ærter

Sprøde vilde blommer og danske ærter

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.51.14

Græskar og fermenteret byg (Èn af mine favoritter)

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.51.25

Dampet konge krabbe med æggeblommesauce (Mandens favorit)

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.52.02

Grillet grønt og tørrede kammuslinger (Det bedste og mest enkle)

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.52.24

Pigvar stegt på ben med friske skawrejer

blendede myre

Fåremælksyoghurt og myrer

isæggesnaps

Grillede rosenblade og ristet byg (is)      Æggesnaps 

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.53.19

Skærmbillede 2016-08-18 kl. 19.53.46

Mos med chokolade, Karl Johan svampe og bær

Efter en yderst fuldendt frokost servering spørger tjeneren os, om vi kunne tænke os at komme behind the scenes og se deres køkken. Om vi havde?! – JA TAK! En energisk ung kok, som ikke kunne have være meget mere end 20 somre, med en herlig australsk dialekt byder os velkommen til køkkenet og viser os de forskellige prep stationer. Oppe af trapperne i den gamle bygning bliver vi mødt af en smilende og venligst hilsende hær af små “René minions”, som forbereder dagens serveringer. Hvis I liiiige tænker tilbage på den flotte rose, som var den første ret vi fik serveret, så kan i selv regne ud hvor meget pille arbejde der ligger bag sådan en servering! Vi får også lov at se køkkenet, hvor de udvikler nye retter til menuen og deres storage.
Da vi er færdige med rundturen står tjeneren klar med vores jakker, en guide til gode spisesteder i København samt dagens menu + vine på dansk, så vi kan huske hvad det egentlig er vi har fået at spise! Dét var lige prikket over I´et!

 

Vores besøg på noma har helt sikkert været det største og mest overraskende restaurant besøg til dato. Jeg er meget imponeret over at noma og dens personale formår at give en hamrende god over all oplevelse. Maden kunne naturligvis stå for sig selv, da den er så anderledes og unik, MEN personalet er uden tvivl med til at gøre dette besøg til et minde for livet – og nå ja, så gør det da heller ikke noget dårligt for oplevelsen at René Redzepi serverede brød lavet på surdej fra noma´s fødsel og smør for os, samt at den unge kok fra Australien pointerede, at vi var de eneste danske gæster i frokosten og derfor var “like royalty to us”.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply