Opskrifter

Lammekølle med selleripuré og sauté

4. april 2015

Årets påskelam blev tilberødt ret traditionelt. En dejlig chilensk lammekølle med massere af hvidløg og rosmarin. Dog prøvede vi et lille tvist, og marinerede køllen i Brown Ale fra Svaneke i 24 timer – resultatet blev saftigt kød med massere af smag!

Ingredienser

4 pers.

  • Lammekølle ca. 1,9 kg
  • Frisk Rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 1 flaske brown ale
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver.
  2. Tag 2-3 stykker husholdningsfilm. Placer dem tæt ved siden af hinanden, så de overlapper hinanden en smule. Læg herefter lammekøllen her på. Drys med salt, peber, hvidløg og rosmarin.
  3. Vikl derefter filmen stramt om kødet, sådan at krydderierne bliver siddende. Prik små huller i filmen så øllen kan komme ind.
  4. Put køllen i 1-2 poser (for at holde den tæt) og fyld derefter øllen i. Læg den i køleskabet i ca. et døgn og vend den en gang i mellem.
  5. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Tag køllen ud af marinaden, dyb den let og drys med salt.
  6. Når ovnen er helt varm puttes køllen ind i 25 min.
  7. Herefter sænkes temperaturen til 170 grader og køllen steger videre i ca. 60 min til den når en kernetemperatur på 62 grader.
  8. Tag den ud og lad hvile ca. 15 min. inden udskæring.

Selleripuré 

Ingredienser 

  • 1 knoldselleri
  • 3 mellemstore kartofler
  • 3 spsk. smør
  • 1 dl fløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og knoldselleri og skær dem i mindre stykker. Kog i ca. 20 min til de er møre.
  2. Hæld vandet fra og tilsæt smørret. Mos med en kartoffelpresser eller stavblender.
  3. Tilsæt fløden, og smag til med salt og peber.

Sauté

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 æbler
  • 2 potobello svampe
  • 30 gram kogte kastanjer fra dåse (kan udelades)
  • 0,5 dl olie
  • Frisk timian

Sådan gør du

  1. Skær rødløg og æbler i både. Snit svampe og kastanjer i skiver.
  2. Varm olien på panden og svits derefter rødløg, æbler, svampe og kastanjer ved høj varme i ca. 3 min.
  3. Skru ned for varmen og lad stege i yderligere 2-3 min. til rødløgene er gyldne.
  4. Tilsæt frisk timian inden servering.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply