Kartoffel- og porresuppe

8. november 2016
skaermbillede-2016-11-08-kl-20-03-20

Ingredienser 

500 g kartofler

1 stor porre

1 persillerod/pastinak eller lidt knoldselleri (tag hvad du har)

1 løg

2 fed hvidløg

2 dl fløde

4 skiver parma- eller serranoskinke (eller bacon)

1 tsk. timian

2 spsk. balsamicoeddike

1 l boullion (jeg brugte grønsagsboullion)

Salt og peber

1 spsk. smør til stegning

Purløg til topping

Brød efter eget ønske

 

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og fyld dem i en skål og dæk dem med vand. Lad dem stå ca. 5-10 min. imens du snitter løg, hvidløg, knoldselleri/persillerod og porre.
  2. Tænd ovnen på 160 grader varmeluft.
  3. Smelt smørret og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en tykbundet gryde før du tilsætter kartofler og porre. Lad det stege yderligere 5 min. inden du tilsætter balsamicoeddike.
  4. Tilsæt nu timian og boullion. Sørg for at grøntsagerne er dækket af vand.
  5. Lad det koge i 30 min.
  6. Læg skinken eller baconen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen til det er sprødt (ca. 10-15 min.)
  7. Put efterfølgende dit brød i ovnen, hvis det skal varmes.
  8. Når suppen har kogt i 30 min. og grøntsagerne er møre skal suppen blendes. Du kan bruge en stavblender eller en større blender. PAS PÅ, suppen er meget varm!
  9. Tilsæt fløde og rør let rundt.
  10. Server suppen toppet med skinke/bacon, som du smuldrer let samt frisk purløg. Du kan også rive lidt god ost udover og dryppe med din ynglingsolie.

Velbekomme!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply