Ingredienser
500 g kartofler
1 stor porre
1 persillerod/pastinak eller lidt knoldselleri (tag hvad du har)
1 løg
2 fed hvidløg
2 dl fløde
4 skiver parma- eller serranoskinke (eller bacon)
1 tsk. timian
2 spsk. balsamicoeddike
1 l boullion (jeg brugte grønsagsboullion)
Salt og peber
1 spsk. smør til stegning
Purløg til topping
Brød efter eget ønske
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, skær dem i tern og fyld dem i en skål og dæk dem med vand. Lad dem stå ca. 5-10 min. imens du snitter løg, hvidløg, knoldselleri/persillerod og porre.
- Tænd ovnen på 160 grader varmeluft.
- Smelt smørret og svits løg og hvidløg i ca. 5 min. i en tykbundet gryde før du tilsætter kartofler og porre. Lad det stege yderligere 5 min. inden du tilsætter balsamicoeddike.
- Tilsæt nu timian og boullion. Sørg for at grøntsagerne er dækket af vand.
- Lad det koge i 30 min.
- Læg skinken eller baconen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen til det er sprødt (ca. 10-15 min.)
- Put efterfølgende dit brød i ovnen, hvis det skal varmes.
- Når suppen har kogt i 30 min. og grøntsagerne er møre skal suppen blendes. Du kan bruge en stavblender eller en større blender. PAS PÅ, suppen er meget varm!
- Tilsæt fløde og rør let rundt.
- Server suppen toppet med skinke/bacon, som du smuldrer let samt frisk purløg. Du kan også rive lidt god ost udover og dryppe med din ynglingsolie.
Velbekomme!
No Comments