Kanelsnurrer

26. februar 2015
Kanelsnurrer

I Jylland har vi en tradition, som lyder på at unge svende (ugifte mænd) og ungmøer (ugifte kvinder) skal overhældes med kanel den dag de fylder 25 år. Jeg har selv prøvet det – dog i en mild udgave! Men rart er det ikke. Så da min gode kammerat fyldte 25 i januar, syntes jeg at han skulle skånes og valgte at bruge kanelen mere fornuftigt, og bagte ham disse kanelsnurrer.

Opskriften er med inspiration fra Claus Mayer og giver ca. 20 store kanelsnurrer. OBS: De skal hæve sammenlagt ca. 2,5 time.

Ingredienser

Dej

5 dl sødmælk

50 g gær

2 æg

1 kg hvedemel

150 g smør

150 g sukker

1/2 tsk. kardemomme

lidt salt

Fyld

150 g smør

150 g sukker

3-4 spsk. kanel

samt 1 æg til pensling.

Sådan gør du

Dej

  1. Smulder gæren i mælken og rør den ud.
  2. Tilsæt nu æg, mel, sukker, salt og kardemomme. Herefter skal dejen æltes til den er helt glat (ca. 10 min.) Har man en røremaskine er det klart et nemmeste, men man kan også sagtens bruge dejkroge og en håndmixer.
  3. Smøret skæres i små tern og kommes i dejen, som nu igen skal have en ordentlig omgang med handmixeren til den igen er helt fin og glat. At dejen bliver æltet godt er vigtigt for det færdige resultat – så se det som dagens workout, og spring ikke over!
  4. Nu skal dejen dækkes med et viskestykke og hæve et lunt sted i en god time.
  5. Imens dejen hæver, skal fyldet laves så det kan køle af inden det skal smøres ud. Bland derfor smør, sukker og kanel i en lille gryde. Lad smørret smelte ved medium varme så vi får en dejlig remonce, og tag gryden af igen så snart det er smeltet.

Kanelsnurrer

  1. Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud så den bliver til en rektangel på ca. 30×50 cm Sørg fo dejen er nogenlunde lige tyk over det hele.
  2. Fordel remoncen i et jævnt lag -gerne heeelt ud til kanterne.
  3. Fold den ene af de lange sider en tredjedel ind mod midten, og herefter den anden side en tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej.
  4. Rul herefter dejen med kagerullen igen, så den bliver ca. samme størrelse som før.
  5. Skær dejen i 2-3 cm tykke strimler på den brede led.
  6. Nu skal vi have lavet “snurrerne” og her gælder det om at være kreativ og prøve sig lidt frem. Jeg syntes det virkede bedst at rulle strimlen et par gange fra hver side imens den lå på bordet, og derefter lave en cirkel, hvor man putter den ene ende igennem.
  7. Put kanelsnurrerne på bageplader med bagepapir og lad dem hæve i 1,5 time. Sørg for at der er luft imellem dem, for de hæver en del.
  8. Bag kanelsnurrerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 12-15 min. alt efter din ovn. Hav et øje på dem så de ikke får for meget – de skal kun lige blive gyldne på toppen.

Til sidst er der kun tilbage at nyde det hårde arbejde – velbekomme!

en kanelsnurrer

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply