Fri fra gryderne

Jamie Oliver´s Fifteen

19. maj 2015
oliver

10 år efter mit første besøg til London, blev det endelig tid til at komme tilbage – og jeg er fuldstændig vild med byen! Desværre havde jeg kun fra fredag eftermiddag til søndag formiddag til at genopleve London, så der skulle prioriteres. Jeg er, som nævnt før, fan af den herlige Jamie Oliver, så da muligheden bød sig, blev det naturligvis én af hans restauranter, som skulle besøges. Jeg valgte Fifteen, da jeg er vild med konceptet om at unge talenter får muligheden for at vise deres skills – og dem havde de så sandelig en del af!

“Jamie Oliver’s Fifteen is a ‘non-profit’ restaurant, bar and charity near Old Street in Islington, London. We cook elegant, rustic, honest food that flicks your senses from classic, nostalgic flavours to new, inspired dishes cooked by super-skilled young minds. With a buzzing cocktail bar and a kitchen led by Robbin Holmgren. – www.fifteen.net”

Bordet var booket til 19.15, og da vi ankommer er stuen allerede fuld af mennesker, og der summer af liv og god stemning. Vi bliver budt velkommen og ført igennem stueetagen, forbi den store cocktailbar, ned af trappen til kælderen hvor vores bord er. Hernede er indretningen maskulin med et touch af Skandinavien, og med udkig til restaurantens hjerte – det åbne køkken. De mange glødepærer i loftet er med til at skabe en hyggelig og afslappet stemning, som man også finder i mellem personalet. Vi valgte at prøve en 5-retters Chef´s Choice Menu med tilhørende vine for bare 85 pund! De fem retter blev til otte, da kokken havde gemt små hemmeligheder imellem de andre anretninger også, juhuu!

IMG_5342

Ret 1: Fritterede artiskokker med Burrata ost, syltede perleløg samt olie og mayo med løvstikke.

Mousserende vin: Porto Leone Prosecco, Veneto Italien.

IMG_5343

Ret 2: Laks tilberedt efter egen opskrift, blomkålspuré, syltede senneps frø og dild olie.

Hvidvin: Fernand Girord Soncerre, 2013, Loire Valley, Frankrig.

IMG_5344

Ret 3: Gnocchi med friske ærter og ærteskud, gedeoste creme og mynte vinaigrette.

Hvidvin: Beaumont Blanc “Les Pierrieres” ler Cotes de Blaye, 2013, Bordeuax

IMG_5345

Ret 4: Hereford ribs, bagte løg og mos drysset med Montgomery cheddar.

Rødvin: Castello di Cigognola Barbera “Dodici Dodici” 2012, Italien

IMG_5347

Ret 5: Karamelliseret filodej, oste creme og rødbede sirup. Dertil kaffe.

Dessertvin: Valdespino Pedro Ximenez “El Condodo” NV, Jerez, Spanien.

 

Inden første ret fik vi serveret en appetizer med røget ostecreme, syltede fennikel og lakserogn anrettet på tyndt sprødt brød. Imellem hovedretten og desserten fik vi serveret en læskende mynte sorbet, og efter desserten fik vi grillede skumfiduser.

IMG_5341               skumfiduser

 

Portionsanretningerne var i tilpas størrelse, fyldt med smag og indbydende anrettet. Tjenerne var venlige og opmærksomme, og så kunne man, som nævnt ovenfor, mærke at de også indbyrdes havde et godt samarbejde, hvor der var tid til en lille svingom imellem serveringerne. Da jeg selv har arbejdet i restaurationsbranchen og derfor kender til vigtigheden af et godt team, er det skønt at se engagerede medarbejdere med et smil på læben. Jeg syntes der er meget at hente for pengene her, og restauranten får en klar anbefaling fra mig!

– Enjoy! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply