Uncategorized

Hyldeblomst saft

25. juni 2015
IMG_5758

– Smagen af sommer!

 

Det er NU hyldens yndige hvide blomster springer ud og er klar til at blive plukket, så vi kan få læskende hyldeblomstsaft. Forestil dig en varm sommerdag, hvor du kan forfriske dig og dine nærmeste med hjemmelavet sommer eliksir, serveret i høje glas med is og sugerør – ja det er slet ikke en dårlig tanke vel? Saften er for mig smagen af sommer, og hylden vokser lystigt i hele Danmark. Desuden spår vejr profeterne at solen og varmen er på vej til Danmark – så hvad venter du på? Afsted!

 

IMG_5748 (1)        Skærmbillede 2015-06-25 kl. 15.32.47

 

Ingredienser

ca. 1,5 l saft

  • 25-30 hyldeblomstskærme
  • 2 økocitroner (3 hvis de er meget små)
  • 500 g rørsukker
  • 1 l kogenden vand
  • 2 spsk. citronsyre

Sådan gør du

  1. Skyld de plukkede skærme let, og put dem i en skål. Sørg for der ikke er for meget stilk tilbage.
  2. Skyld og skær citronerne i skiver og placer dem oven på hyldeblomsterne.
  3. Bring 1 l vand i kog og bland dem med sukkeret og citronsyre. Hæld derefter lagen over blomsterne, dæk til og lad den stå på køl i 3-4 døgn.
  4. Efter saften har trukket i 3-4 dage, skal den sies igennem et saftklæde eller et rent viskestykke.
  5. Derefter kan den hældes på skoldede rene flasker og nydes henover sommeren.

 

TIP: Laver du en stor portion, kan du fryse saften i isterningeposer. Så har du altid til et iskoldt glas hyldeblomstsaft. Du kan også blande saften med danskvand.

Skærmbillede 2015-06-29 kl. 16.27.09

No Comments

Leave a Reply