Hurry Curry med kylling og kokosmælk

19. februar 2015
Skærmbillede 2015-02-03 kl. 17.24.06

Det er ikke altid man har flere timer til at lave en god steg i ovnen med kartofler og hjemmelavet sovs – tværtimod! Oftest er aftensmaden noget, som skal overstås hurtigst muligt når man kommer hjem efter en dag på arbejde. Men selvom det gerne må gå stærk kan det jo sagtens være nærende og smage godt.

Her får du en nem opskrift, som er færdig på 30 min.

Curry

Ingredienser   

  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 fed hvidløg
  • 1 alm løg
  • 1 squash
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 1 rød peber
  • 1 æble
  • Chili efter behag
  • 300 gr. Kylling
  • 3 spsk. Mango chutney
  • 3 spsk. Karry
  • Salt og peber

Topping

  • Forårsløg i tynde skriver
  • Kokosmel
  • Peanuts

Tilbehør

  • Ris eller nudler og Naan brød

 

Sådan gør du

  1. Snit løg og hvidløg og steg dem i en wok eller mellemstor gryde.
  2. Kyllingen skæres i strimler af ca. 1 cm tykkelse, og puttes i gryden når løgene er gyldne.
  3. Tilsæt nu karryen og få den varmet godt igennem i gryden i ca. 2 min. – dette er vigtigt for at få smagen frem i karryen.
  4. Tilsæt herefter resten af de snittede grøntsager, kokosmælk, salt og peber samt mango chutney.
  5. Lad retten simre i ca. 10 min og smag til.
  6. Kog ris eller nudler efter anvisningen på pakken.
  7. Server i dyb tallerken med toppingen på eller ved siden af i små skåle.

 


 

Dette er en ret som er nem og hurtig at lave, og hvor mange af ingredienser let kan skiftes ud med det man kan lide eller rester fra køleskabet. Jeg bruger også tit svinekoteletter i stedet for kylling, da disse ofte er billigere og bliver dejlige saftige i karrysovsen. For en sundere udgave kan ris og nudler skiftes ud med fin snittet Spidskål som svitses let på en varm pande

Velbekomme!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply