Opskrifter

Hjemmerørt Bearnaise Mayo

28. februar 2015

Bearnaise – hvem elsker ikke denne trofaste følgesvend til en god bøf? Den originale med smeltet smør er lidt af et mesterværk og kræver træning, præcision og god timing! Heldigvis findes der et alternativ til denne klassiker, med masser af smag og en cremet konsistens, som kan lykkes for alle.

Ingredienserbearnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. bearnaise essens
  • et drys salt og lidt peber
  • ca. 1,5-2 dl rapsolie
  • 1 spsk. frisk hakket estragon (tørret kan også bruges)

Sådan gør du

  1. Put æggeblommerne i en cylinderformet beholder og tilsæt hvidvinseddike, bearnaise essens, salt og peber.
  2. Tilsæt olien og vent til den flyder oven på de andre ingredienser, og danner en klar overflade.
  3. Nu skal du have fat i stavblenderen. Stil den helt ned til bunden af beholderen og tænd den i ca. 5 sekunder. Hold en pause og blend igen i ca. 5 sekunder. Du skal gerne kunne se at mayoen begynder at tage form og bliver tykkere.
  4. Blend nu mayoen til den har en god tyk og cremet konsistens.
  5. Tilsæt estragon og smag til.

God fornøjelse!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply