Ingredineser
ca. 10 stk
- 25 g gær
- 2,5 dl letmælk
- 1 dl olie
- 1 æg
- salt
- 50 g smør
- 100 g durummel
- ca. 200 g hvedemel
Sådan gør du
Har du ikke en røremaskine kan du sagtens bruge en almindelig håndmixer med dejkroge til denne opskrift.
- Opløs gæren i mælken. Tilsæt olie, salt og æg. Pisk det godt igennem.
- Tilsæt durummelen lidt efter lidt og rør rundt.
- Tilsæt herefter hvedemelet også lidt efter lidt, indtil dejen begynder at slippe siderne.
- Del smørret i mindre stykker og tilsæt det til dejen. Rør indtil smørret er blandet helt ind i dejen. Tilsæt lidt hvedemel undervejs hvis dejen bliver for klistret – men sørg for at den stadig er en smule klæg. Dette giver det bedste resultat efter bagning.
- Nu skal dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.
- Efter dejen har vokset sig stor og flot skal den æltes igennem igen, og så er det tid til at forme pølsebrødene. Jeg laver mine ca. 12 cm lange og 5 cm brede.
- Efterhæv de formede pølsebrød i 3o min. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Pensel brødede med et pisket æg og drys med sesam frø. Bag dem ca. 12-15 min.
Flæk brødet og nyd det med en god ristet pølse og dit favorit topping – velbekomme!
TIP: Du kan også bruge denne dej til at lave klassiske pølsehorn.
6 Comments
Ser rigtig gode ud, dem må jeg prøve. Må jeg spørge hvilken slags olie du har brugt?
Jeg bruger solsikke- eller rapsolie 🙂
1 dl olie og 50 gr smør? Er der korrekt?
🤔
Ja det er korrekt 🙂
Kan de koldhæve natten over og hvilken type hvedemel anbefaler du
Hej Heidi 🙂
Jeg har ikke prøvet at lade den koldhæve, men det er da et forsøg værd 😉
jeg anbefaler en almindelig hvedemel, og foretrækker selv en øko.