Opskrifter

Hjemmebagte pølsebrød med sesam

2. marts 2015

Ingredineser

ca. 10 stk

  • 25 g gær
  • 2,5 dl letmælk
  • 1 dl olie
  • 1 æg
  • salt
  • 50 g smør
  • 100 g durummel
  • ca. 200 g hvedemel

Sådan gør du

Har du ikke en røremaskine kan du sagtens bruge en almindelig håndmixer med dejkroge til denne opskrift.

  1. Opløs gæren i mælken. Tilsæt olie, salt og æg. Pisk det godt igennem.
  2. Tilsæt durummelen lidt efter lidt og rør rundt.
  3. Tilsæt herefter hvedemelet også lidt efter lidt, indtil dejen begynder at slippe siderne.
  4. Del smørret i mindre stykker og tilsæt det til dejen. Rør indtil smørret er blandet helt ind i dejen. Tilsæt lidt hvedemel undervejs hvis dejen bliver for klistret – men sørg for at den stadig er en smule klæg. Dette giver det bedste resultat efter bagning.
  5. Nu skal dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.
  6. Efter dejen har vokset sig stor og flot skal den æltes igennem igen, og så er det tid til at forme pølsebrødene. Jeg laver mine ca. 12 cm lange og 5 cm brede.
  7. Efterhæv de formede pølsebrød i 3o min. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  8. Pensel brødede med et pisket æg og drys med sesam frø. Bag dem ca. 12-15 min.

Flæk brødet og nyd det med en god ristet pølse og dit favorit topping – velbekomme!

TIP: Du kan også bruge denne dej til at lave klassiske pølsehorn.

pølsebrød

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Bonnie Wede 6. februar 2017 at 6:19 pm

    Ser rigtig gode ud, dem må jeg prøve. Må jeg spørge hvilken slags olie du har brugt?

    • Reply Malene Kristensen 9. juli 2017 at 11:26 am

      Jeg bruger solsikke- eller rapsolie 🙂

  • Reply Susanne 23. maj 2017 at 6:26 am

    1 dl olie og 50 gr smør? Er der korrekt?
    🤔

    • Reply Malene Kristensen 9. juli 2017 at 11:25 am

      Ja det er korrekt 🙂

  • Reply Heidi strandstoft 30. april 2018 at 7:36 pm

    Kan de koldhæve natten over og hvilken type hvedemel anbefaler du

    • Reply Malene Kristensen 8. maj 2018 at 7:55 am

      Hej Heidi 🙂
      Jeg har ikke prøvet at lade den koldhæve, men det er da et forsøg værd 😉
      jeg anbefaler en almindelig hvedemel, og foretrækker selv en øko.

    Leave a Reply