Gulerodsboller

4. august 2015
Skærmbillede 2015-08-04 kl. 20.05.08

I morgen går årets SMUKFEST for alvor igang for mig og min bedre halvddel. Teltet er klar i campen og bliver passet godt på af nogle søde smuklinger. De skal selvfølgelig forkæles med en gang “morgen” brød i morgen når vi ankommer. Vi må håbe de falder i god jord 🙂

Ingredienser

ca. 20 små boller

  • 4 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 dl cremefraiche
  • 1/2 dl olie
  • 5 mellemstore gulerødder (revet)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl frø (5-korns blanding fra kornkammeret fx.)
  • 1 spsk. honning
  • lidt salt
  • 50 g havregryn
  • 100 g durummel
  • 100 g grahamsmel
  • ca. 500 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt alle ingredienserne undtaget melen og rør det sammen.
  2. Tilsæt melen lidt efter lidt, og rør dejen i en røremaskine eller med håndmixeren i ca. 10 min. Giv gerne dejen en tur med de bare næver efterføgende!
  3. Stil dejen tildækket et lunt sted i 1/2 time.
  4. Når dejen har hævet deles den i to, og rulles ud til to pølser, som hver deles i 10 boller.
  5. Lad dem hvile på bradepanden i yderligere 30 min. Tænd ovnen på 180 grader.
  6. Pisk ægget sammen og pensel bollerne. Bag dem i midten af ovnen i ca. 25 min. til de lyder hule, når du banker dem på bunden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply