Græsk Moussaka med kartoffel

3. juni 2015
IMG_4866

Retten fra mellemøsten, som de fleste af os kender fra charterrejser til Tyrkiet eller Grækenland!

Moussaka laves oprindeligt med lammekød og uden kartofler, men smager også skønt med hakket oksekød, som er let tilgængelige i alle danske supermarkeder.

Ingredienser 

4 pers.halve auberginer

  • 2 auberginer
  • 2 bagekartofler
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse tomatpur
  • 1 dåse flåede tomater
  • Olie til stegning
  • Rasp til toppen (ca. 2 dl)

Bechamelsauce

  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 100 g revet mild ost
  • 1/2 l sødmælk
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød (ca. 1/2 tsk.)

Sådan gør du

  1. Skær auberginerne i skiver af ca. 1 cm tykkelse, og læg dem i en skål. Tilsæt 1 spsk. salt og dæk med vand.
  2. Skær kartoflerne i tynde skiver, og kog dem i 5 min. Hæld vandet fra.
  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  4. Snit løget fint og svits det blødt i en gryde med olie. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det af.
  5. Tilsæt herefter tomatpuré, flåede tomater, salt og peber. Lad simre i 5-10 min.
  6. I mens kødet simre tages auberginerne op af vandet og duppes tørre med et rent viskestykke. Herefter steges de med olie på en varm pande, til de bliver let gyldne på begge sider. Du kan også grille dem i stedet.
  7. Nu skal vi have lavet en lækker cremet bechamelsauce. Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt først melen, pisk det godt sammen og tilsæt herefter mælken imens der stadig piskes godt. Lad det simre i 10 min. Husk at rør.
  8. Til sidst tilsættes den revne muskatnød og ost.
  9. Nu er vi klar til at samle moussakaen i et højt ildfast fad. Start med et lag auberginer efterfulgt af et lag kartofler og derefter kødsovs. Gentag lagene og slut af med bechamelsovs og drys toppen med rasp og evt. lidt revet ost.
  10. Bag moussakaen i midten af ovnen ved 175 grader i ca. 35 min. til den er gylden på toppen.

Server med en blandet grøn salat og tzatziki – Velbekomme!

 

halv færdig               IMG_4866

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply