Gourmet Hotdog a´la Thomas Alcayaga

2. marts 2015
IMG_4897

I denne sæsons udgave af Masterchef som kører på TV3, er det endelig amatørkokkenes tur til at vise hvad de duer til i et køkken – og det er ellers ikke så lidt skal jeg hilse og sige! Det er helt fantastisk at kunne følge andre med samme passion for mad og råvarer som en selv. Specielt den robuste jyde Thomas Alcayaga fangede min interesse med hans audition ret: Hot Dog Bøf Bearnaise, da han som mig selv elsker hotdogs, og denne ret måtte jeg selvfølgelig selv prøve også.

Elementer i retten – 10 hotdogs:Hotdog tilbehør

  • Pølsebrød – find opskrift her
  • Bearnaise Mayo – find opskrift her
  • Stegt bøf af oksekød, ca. 600 gram
  • Syltet fenikel, 2 stk.
  • Stegte rødløg, 3 mellem str.
  • Langtidsbagte cherrytomater med timian, 500 gram

Sådan gør du: 

Langtidsbagte cherrytomater – skyl tomaterne og tør dem af i et viskestykke. Put dem i et ildfast fad, drys med olivenolie og timian. Bag dem ved 110 grader i ca. 1,5-2 timer.

Syltet fenikel – lav syltelagen i en gryde af 1,5 dl vand, 1,5 dl sukker, 1,5 dl lagereddike, 10 hele peberkorn og 4 laurbærblade. Varm gryden op til sukkeret er opløst, og tag den af blusset igen. Skær toppen af fenikellen og snit den i finde strimler. Put dem i lagen og køl det ned.

Stegte rødløg – skræl og snit løget i tynde ringe og steg dem på en varm pande i smør og olivenolie til de er gyldne.

Stegt bøf – du kan i princippet vælge lige det kød som du har lyst til. Men jeg foretrækker entrecote da kødet er mørt og har masser af smag. Tykstegsbøffer eller flankesteak er også helt fint. Steg kødet på en varm pande i smør og olie til der er en fin stegeskorpe, men kødet stadig er blødt og saftigt inden i. Det er vigtigt at panden er rygende varm inden kødet kommer på.

Når du har alle elementerne klar, så er der kun tilbage at samle din hotdog og nyde den! – God fornøjelse!

samle hotdog

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply