Rejser

Fuengirola

15. juli 2015
IMG_5828

I år blev en uge af vores sommerferie brugt i sydens sol på Costa del Sol, nærmere bestemt kystbyen Fuengirola i det sydlige Spanien, hvor vi indlogerede os på hotel Ilunion. Vejret kunne vi bestemt ikke klage over, da temperaturen nåede over 30 grader hver dag! Så en masse sol, læsning, badning og afslapning blev det til. Og selvfølgelig skulle kystens restauranter også udforskes! Det er første gang vi rejser i dette område, så vi har benyttet os af Tripadvisor til at finde inspiration. I indlægget her vil jeg fortælle om vores oplevelser på de forskellige restauranter vi har besøgt.

Fuengirola

Sams – 97 Paseo Maritimo | Los Boliches, Fuengirola, 29640 Fuengirola, Spanien.

Engelsk pub/bar som servere rigtig English Breakfast. 2 spejlæg, bacon, pølse, baked beans, toast og god kaffe for 5€ – slet ikke en dårlig måde at starte dagen på! Betjeningen er hurtig og effektiv, maden smager godt, det er billigt og så bliver det serveret med venlighed og den helt rigtige engelske accent.

IMG_5870

 

– Coffee with milk – Sams Fuengirola

Restaurante Bahia – Edificio Don Alberto, Locales 4, 5 y 6 | Plaza San Rafael, 29640 Fuengirola, Spanien.

Restauranten ligger et stenkast fra vores hotel og stranden, så her spiste vi frokost et par gange, da vi blev ret vilde med deres pizzaer. Det er så også det eneste vi rigtig kan fortælle om – jeg fik lasagne en dag, men det var ikke nogen succes desværre. Men for ca. 10 € kan du få en hel pizza, et glas hvidvin og vand – perfekt for de to strandløver!

Pizza

 

El Rancho de Salva – Calle Juan Sebastian Elcano 3, 29640 Fuengirola, Spanien.

Denne restaurant fandt jeg frem til via Tripadvisor,  hvor den er rated 4,5 ud af 5 af brugerne. Vi ledte efter en dejlig bøf og det fik vi heldigvis! Restauranten befinder sig i en sidegade til Paseo Maritimo Rey de Espana, som er den km lange strandvej og promenade i Fuengirola. Den er indrettet i bedste ranch stil med mørke træmøbler og hestesko på væggene, og jeg må sige at det faktisk fungere meget godt. Heldigt for os vikinger, som ikke er vandt til den høje varme var der også aircondition 😉 Vi blev modtaget og betjent af ejeren Salva, som var venlig og imødekommende og med en ægte passion for sin restaurant og dennes råvarer. Bøfferne stammer fra Nordspanien, da Salva ønsker at serverer en velsmagende og frisk bøf. Han har specialiseret sig i grillkød og derfor griller restauranten deres gode kød over en grill med egetræskul for at give kødet den helt rigtige smag.

Jeg startede med en rejecocktail – og som de fleste steder i Spanien så bliver den lavet med store søde rejer. Ikke særlig køn, men virkelig god! Derefter stod den naturligvis på bøf. 300 g entrecote, som var stegt helt perfekt. Dertil dejlig rødvin fra Ribera del Duero. Alt i alt en herlig aften til en fornuftig pris. 2 forretter, 2 hovedretter, 1 dessert, 1 flaske rødvin og vand for 750 dkr. Du kan læse mere om restauranten her.

rejecocktail

 

 

 

 

 

el rancho de salva

 

Restaurante Pueblo Lopez – Calle Mijas 9, 29640 Fuengirola, Spanien.

Skærmbillede 2015-07-15 kl. 12.40.03

5 min. gang fra metrostationen Fuengirola, godt gemt i centrums gader finder du restauranten med den charmerende gårdhave. Restauranten er svensk ejet og tilbyder derfor en god blanding af det spanske og skandinaviske køkken med velsmagende retter. Vi hoppede på dagens menu – 3 retter for 14,5 € hvor du kan vælge imellem 2-3 forretter, 3 hovedretter og 2 desserter. Nu er jeg jo født og opvokset i Skagen, så da jeg ser forretten med samme navn, er jeg nødt til at undersøge retten nærmere. Jeg har selvfølgelig en ide om hvad det kunne være, efter min sæson i de små fiskehuse på havnen, hvor jeg har langet Skagen Röra ang mas over disken til sultne svenskere. Og rigtigt nok er det denne herlige spise, som består af rejer vendt i en creme fraiche agtig dip med massere af dild serveret på ristet brød, der tropper op på min tallerken. Det smagte skønt, meeen intet er sjældent helt som hjemme – men en sjov oplevelse og god historie dét var det! 🙂

IMG_5890

Forret – Skagen: Rejer vendt i creme fraiche med dild, serveret på ristet brød.

IMG_5892

Hovedret: Pasta med spinat, røget laks og cremet sauce.

Restauranten er velbesøgt, derfor kan det være en fordel at bestille bord. Dette kan gøres på: +34 952 47 19 29.

Vores oplevelse af Pueblo Lopez er lidt blandet. Det startede rigtigt godt, vi blev taget venligt imod af værtinderne, og forret og hovedret kom også indenfor normal tid. Men som restauranten blev mere og mere fyldt, var det lidt som om vi blev glemt i mængden. Vi bestilte vand men dette kom aldrig, og så måtte vi vente på vores dessert i lang tid, og ligeledes vente uendeligt langt tid på at få lov til at betale. Sådanne ting er bare super øv, for vores oplevelse gik fra en klar 5`er til en 3`er. Det som holder stjernerne oppe er helt klart deres velsmagende mad – så stor ros til kokken og ikke mindst de perfekte omgivelser i gårdhaven med fred og ro og massere af hygge. Jeg vil dog stadig anbefale at give restauranten et besøg, og det er heller ikke udelukket at jeg selv vil besøge den igen, hvis jeg kommer på disse kanter igen, da jeg vælger at tro at vores afslutning på aftenen bare var en uheldig aften.

Pueblo Lopez                                         Pueblo

Girol -Avda. de las Salinas, 10 -, 29640 Fuengirola, Spanien

Fra gaden ligner denne restaurant ikke noget særligt, indretningen er også meget enkel med hvide duge og massere af marmor. MEN når du får serveret din første ret sker der noget magisk og restauranten bliver lige pludselig meget interessant! Vi valgte at smage kokkens lille sample menu, som består af 4-retter: Forret, fisk, hovedret og dessert – og hold da op en positiv overraskelse! Der er fokus på smag og anretning, hvilket er med til at hive oplevelsen helt i top. Det hele blev serveret af det skønne spanske ægtepar, som er med til at drive restauranten. Desværre kan de ikke et ord engelsk, men efter at have støvet de spanske gloser af kørte det bare derud af. Jeg syntes bestemt ikke det er noget man skal lade sig skræmme af, da man kommer langt med tegnsprog og et smil på læben.

Deres vinkort fik et ekstra plus, da vores øjne spotter vores absolut favorit vin pt – og så er den endda produceret i Spanien af den danske vinbonde Peter Sisseck 😉 Se vinen her. Vi havde en skøn aften, og kommer gerne igen.

gazpachio

Appetizer: Gazpacho og tatar

mandelsuppe2

 

Forret: Mandelsuppe med asparges, forårsløg, hvidløg og hakkede mandler.

tun

 

Fisk: Tun bøf med risotto og persille.

 

and

Hovedret: Braisseret and med ristede kartofler og grønt.

11748667_10206446984988505_1571618137_n

Dessert: Chokoladekage med vaniljeis og syrlig creme.

El Muro – C/Santo Domingo 23, 29639 Benalmadena, Spanien

Ca. 10-15 min. kørsel fra vores hotel ved stranden ligger bjerg området Benalmadena, hvor vi mødtes med vores vennepar for at nyde en god middag i godt selskab. Restauranten byder på god mad i rolige omgivelser med en helt fantastisk udsigt over bjergene og kysten. Servicen her er venlig og maden er også ganske god. Jeg startede med en omgang “Gambas al pil-pil”, som er typisk spansk og består af rejer stegt i rygende varmt olie med massere af hvidløg – mums! Derefter fik jeg grillspyd med oksekød og grøntsager. Den lille by i bjergene er utrolig hyggelige og smuk med sine hvidkalkede huse og blomsterkrukker.

Skærmbillede 2015-07-15 kl. 14.53.41

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply