Opskrifter

Frida´s Cheesecake med blåbærtopping

21. marts 2015

Jeg er så heldig at have en stor skøn familie, hvor vi ikke er bange for at dele ud af vores bedste opskrifter til hinanden. Opskriften på denne lækre syndige cheesecake har jeg fået af min søde kusine, men må indrømme jeg aldrig har været god til at følge en opskrift 100 % – så her kommer min version af den gode cheesecake.

Ingredienser 

Bund

  • 40 g smør
  • 10 Digistive kiks
  • 1 håndfuld mandler

Ostemasse

  • 200 g flødeost naturel (Buko eller philadelphia)
  • 2,5 dl fløde
  • 1 vanille stang
  • 2 spsk. skyr
  • 2 tsk. flormelis
  • saften fra 1/2 lime

Blåbær topping

  • 200 g blåbær
  • 1 spsk. honning
  • saften fra 1/2 lime
  • ca 1,5 spsk kartoffelmel

Sådan gør du

  1. Smelt smørret ved lav varme. Knus kiks og mandler i en minihakker, bland det godt sammen med smørret og dæk bunden af tærtefadet eller springformen med kiksemassen. Tryk den let sammen og lad den køle af.
  2. Bland flødeosten med saften fra en 1/2 lime, kornene fra vanille stangen, flormelis og skyr. Pisk fløden let og luftig, men ikke for stiv. Vend den forsigtigt i ostemassen, og fyld denne ovenpå den afkølede kiksebund.

CC bund       CC creme

3. Giv blåbærene et opkog sammen med honning og limesaften. Tilsæt kartoffelmelen lidt efter   lidt til blåbærsaucen bliver tykkere. Lad den køle af.

4. Når blåbær toppingen er min. stuetemperatur kan den smøres forsigtigt oven på ostemassen.

Blåbær topping       IMG_5017

5. Stil kagen tildækket i køleskabet i min. 2 timer for den skæres ud og serveres.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply