Drømmekage

3. marts 2015
stykke drømmekage

Mmmhh… denne gode gamle klassiker tager mig tilbage til folkeskolen, dengang det var tilladt at have kage med på sin fødselsdag og stolt dele den ud til sine forventningsfulde klassekammerater! Jeg husker specielt én af mødrene som mestrede denne kage til perfektion – og heldigt for mig, ja så er jeg stadig den dag idag gode veninder med hendes datter 😉

Ingredienser

1 kage i 22 cm springform

Dej

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Fyld

  • 150 g smør
  • 150 g kokosmel
  • 225 g brun farin
  • 1/2 dl mælk

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  2. Bland mel, bagepulver og vanillesukker sammen, drys det igennem en sigte og vend det forsigtigt i dejen.
  3. Lun smøret og tilsæt derefter mælken. Vend også det forsigtigt i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform eller en braddepande (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag den i ca. 25 min ved 200 grader indtil kagen er lysebrun og fast.
  5. I mellemtiden kommes smør, kokosmel, brun farin og mælken i en gryde og bringes i kog ved medium varme og under omrøring.
  6. Tag kagen ud og skru ovnen op på 225 grader. Hæld fyldet på kagen og fordel det jævnt.
  7. Bag kagen færdig, dette tager ca. 5 min.

Velbekomme! drømmekage stor

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply