Chili con carne

6. maj 2015
chiliconcarne lille

Denne ret findes i et hav af forskellige udgaver. Min er, som de fleste andre af mine retter, nem og enkel at gå til,og så tager den kun ca. 30 min at lave! – Nemt ik`?

Ingredienser

3-4 pers.

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 mellemstort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 15 g mørk chokolade (70%)
  • 2 chili (efter smag)
  • 1/2 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. oregano
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Snit løg og hvidløg fint og svits det gyldent i en gryde med lidt olie.
  2. Brun kødet af sammen med løgene.
  3. Tilsæt tomatpuré og lad det stege i ca. 1-2 min, inden de flåede tomater tilsættes.
  4. Tilsæt nu de tørrede krydderier, de to chili og den røde peber, som er hakket i mindre stykker.
  5. Lad retten simre i ca. 10-15 min. inden du tilsætter de let drænede kidney bønner.
  6. Lad retten simre i yderligere 5-10 min. inden den mørke chokolade tilsættes til retten og efterfølgende varmes godt igennem.
  7. Server Chili con carne med tortilla chips og god creme fraiche.

– Buen Apetito!

chiliconcarne

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply